SCHOOL PROJECT

AMSTERDAM TOERISTEN CAMPAGNE 2019

 

probleem:

We weten allemaal dat toerisme een grote rol speelt in Amsterdam. Het geeft zijn voor en nadelen. De meeste bewoners zijn er niet over te spreken en beginnen een hekel te krijgen aan de toeristen. De drukte en alle leuke plekjes die ingepikt worden en al de troep die ze maken.

Het doel is om de bewoner en toerist op een manier te verbinden wat een positief effect heeft op de stad.
Bewoners en toeristen krijgen een ander beeld van elkaar en bewijzen het tegendeel.

 

oplossing:

Het café is een bron van inspiratie voor de Amsterdamse toerist. We weten allemaal dat global warming een groot probleem is. Het uitstoten van CO2 en afval spelen daar een grote rol in.

Wat het café bijzonder maakt is de manier van klanten belonen. Er staan recycle automaten buiten het café. Als je je afval daar juist scheidt, krijg je een tegoedbon voor het café of een toeristisch uitje zoals een museum. Ook kunnen mensen van de markt voedsel inleveren wat ze niet meer kunnen verkopen maar wat wel nog kan gebruikt worden in maaltijden of in smoothies. Op deze manier verminderen we het afval en krijg je er ook nog een leuke beloning voor.

Om het spannend te houden, houd het café een wedstrijd voor het beste recept. Als je wint krijg je 200 euro en komt jouw gerecht met jouw naam op de menukaart voor een maand. Elke maand zijn er een aantal gelukkige winnaars.